Puppy- en gedragstraining

Privé les aan huis en puppy training voor Leeuwarden en omgeving:

Als uw puppy van 8 weken (of iets ouder) bij u komt wonen heeft u er een nieuw gezinslid bij. Best spannend voor u en zeker voor uw pup. Het is de bedoeling dat jullie nog heel veel jaren samen plezier hebben. De allerbelangrijkste basis hiervoor wordt in het eerste jaar gelegd. Dit kan best vragen oproepen: hoe kan ik het beste beginnen met buiten wandelen? Hoe kan ik mijn hond leren om los (of aan de lijn) te laten lopen? Hoe kan ik het beste mijn pup laten wennen aan andere honden? Maar ook heel belangrijk: hoe wil ik dat mijn pup zich in huis gedraagt?

Ik bied privé lessen aan huis. Ik heb ruim 12 jaar ervaring met honden (individueel en in roedels) en ben Kynologisch instructeur A en B (Kynoacademy Zwolle). In deze privelessen komen basisvaardigheden aan bod die belangrijk zijn voor de rest van zijn/haar leven.

Uitgangspunten zijn hierbij: positieve training met gebruik maken van een clicker, de relatie tussen baas en hond en de plaats van uw pup in de roedel. Belangrijk is dat u door uw zelfvertrouwen als baas uw pup het vertrouwen geeft om zelfverzekerd zijn . Tijdens de eerste bijeenkomst worden de eerste basisprincipes van opvoeding besproken als: socialisatie of hoe werkt hondentaal. Ook wordt gekeken het karakter is van de hond en welke leerdoelen het belangrijkste zijn. Inbegrepen zijn: een gratis clicker om te beginnen met de clickertraining, opvoedingsplan voor uw hond (dit is maatwerk afgestemd op de individuele wensen van de baas en afgestemd op de individuele mogelijkheden van de hond). U krijgt per les een schriftelijk verslag zodat u alles terug kunt lezen met de tips en tricks en eventuele oefeningen.

Gedragstraining:

Het kan gebeuren dat u een hond krijgt op latere leeftijd. Op dit moment zijn er veel honden die uit het buitenland komen. Deze honden hebben vaak mindere goede ervaringen op zak waardoor ze beïnvloedt zijn. Bijvoorbeeld angstig of onzeker. Dit gedrag is niet zomaar tot stand gekomen. In hun puppyfase hebben ze noodgedwongen dingen aangeleerd die op dat moment er voor zorgde dat ze zich konden handhaven. Bij de nieuwe baas in de nieuwe omgeving moeten ze opnieuw uitvinden welk gedrag voor hun het meeste oplevert. Tegelijkertijd kan het zijn dat u als baas zoekende bent hoe u dit het beste kunt aanpakken. Ik kan hierbij ondersteuning bieden waarbij het belangrijk is om eerst goed te observeren waar de mogelijke oorzaken van het probleem zitten. U leest waarschijnlijk op internet (net als ik) verhalen en reviews dat honden in één les ‘een andere hond worden’. Ik ga er bij mijn ondersteuning vanuit dat deze honden in een belangrijke periode van hun leven zich gedrag eigen hebben gemaakt dat niet in één les veranderd kan worden. Het gedrag is ook niet in één dag ontstaan en zal dan ook met geduld, liefde en leiderschap weer langzaam kunnen veranderen. Ook bij deze vorm van begeleiding krijgt u een uitgebreid verslag zodat u tussen de trainingen door kunt oefenen met uw hond.

U kunt contact met mij opnemen voor een kennismaking. De training kan ook overdag en in de weekenden.