Hondenuitlaatservice

Doel van de hondenuitlaatservice is om de honden circa een uur lang lekker voluit te laten spelen, rennen, zwemmen in een sociale groep. Ze maken kennis met nieuwe uitdagingen in de groep en maken nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Kennismaking vooraf is belangrijk. Bij deelname aan de uitlaatservice komen wij van te voren bij u thuis langs om kennis te maken met hond en baas. We kunnen observeren hoe de communicatie tussen hond en baas is. Ook is het belangrijk om informatie uit te wisselen: heeft de hond een groot jachtinstinct? Is hij/zij bang voor vuurwerk of onweer? Heeft de hond dominant of juist ondergeschikt gedrag? Of zit hij in de puberteit en probeert hij/zij de grenzen uit.

Thuis langskomen is belangrijk, de hond voelt zich thuis op zijn gemak en laat daar zijn meest natuurlijke gedrag zien. Ook ziet de hond dat wij op zijn territorium komen en ziet dat de baas het goedkeurd dat wij bij hem of haar thuiskomen. De volgende keer weet de hond als wij hem/haar ophalen dat het wel ‘goed’ zit en dat wij ook van de baas ‘toestemming’ en ‘goedkeuring’ hebben om binnen zijn territorium te komen.

De eerste keer is een wandeling waarbij de kennismaking in een losloopgebied wordt uitgebreid. De eerste keer is altijd spannend voor de hond. Allemaal nieuwe indrukken, hij/zij probeert uit wat de regels zijn in de roedel. Gelukkig komt het haast nooit voor dat er problemen ontstaan. Afhankelijk van het karakter van de hond (verlegen, uitbundig, voorzichtig of juist overenthousiast) duurt het een aantal keer voordat de hond zich helemaal thuis voelt bij zijn nieuwe ‘familieleden’. Na verloop van tijd krijgen de honden meer zelfvertrouwen en balans, ook in zijn gedrag buiten de uitlaatservice is dit vaak merkbaar. Er kan sprake zijn van contra-indicaties. Voorbeelden hiervan zijn: agressief/dominant gedrag naar andere honden toe, het niet terugkomen bij de roedel als de hond geroepen wordt (veiligheid is hierbij ook een belangrijke factor). Het gaat dan om gedrag dat na meerdere malen niet corrigeerbaar of bij te stellen is.

 

U kunt op verschillende manieren gebruik maken van de diensten van de uitlaatservice. Het verdient de voorkeur om de hond op vaste dagen mee te nemen. De planning bestaat uit een gedeeltelijk vast rooster en een variabel aantal honden met een wisselend rooster. Mensen met een flexibel rooster dienen uiterlijk de zaterdag voorafgaand aan de daaropvolgende week hun rooster in te dienen. Het is handig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Het risico bestaat dat er bij veel last-minute aanmeldingen geen plek meer is. Dat betekent in de praktijk dat uw hond dan niet meer mee kan. 

OP VERZOEK STUREN WIJ U DE VOLLEDIGE ALGEMENE VOORWAARDEN TOE.

 

Kvk nummer: 69172803

Wij zijn lid van: http://www.hondenuitlaatservice.nl

LET OP: WIJ HEBBEN ÉÉN WEEK VAKANTIE. VANAF VRIJDAG 9 AUGUSTUS TOT EN MET ZONDAG 18 AUGUSTUS. OP MAANDAG 19 AUGUSTUS ZIJN WIJ WEER BESCHIKBAAR.

Home

Over ons

Opvang in de huiskamer en vakantieopvang

Foto’s uitlaatservice

Foto’s losloopgebied

Tarieven

Contactformulier

Contact gegevens