Over ons

We hebben al ruim 35 jaar ervaring met honden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een hond opgeleid tot aspirant politiehond voor het korps Amsterdam. Maar ook hebben wij een blindegeleidhond afgetraind en opgevangen na haar werkbare leven zodat zij bij ons rustig van haar pensioen kon genieten. Na een reorganisatie en mijn ontslag als opvangmanager besloot ik het roer om te gooien en meer met honden te gaan doen. Ik ben daarvoor eerst een opleiding gaan doen als Kynologisch Instructeur A en B bij de Kynoacademy in Zwolle.

2016-05-20 Leeuwarder Bos (20)

Bij deze trainingsmethode wordt gebruik gemaakt van een clickersysteem met daaraan gekoppeld een beloning. Het is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van uitsluitend positief trainen. Na het afsluiten van deze opleiding ben ik begonnen met de uitlaatservice nu al weer elf jaar geleden.

Het leukste van dit werk? Samenwerken met verschillende honden met verschillende karakters en temperamenten. Het is altijd erg leuk om te zien hoe elk hond in de groep (eigenlijk heb ik het zelf liever over ‘mijn team’) zijn eigen steentje bijdraagt, hoe ze leren van elkaar en ook gebruik maken van elkaars karakters. En bovenal zijn honden eerlijk en oprecht. Eén van de belangrijkste dingen die ik in mijn opleiding geleerd heb bovendien: een hond doet nooit iets om je te pesten (in tegenstelling tot mensen). Als je dat als uitgangspunt neemt zul je het gedrag van een hond ook nooit negatief benaderen, immers, de hond heeft eigenlijk een goede reden voor zijn of haar gedrag! Door dat te benadrukken en daar gebruik van te maken zul je altijd positief met elkaar kunnen leren!