HUS

Welkom op de website van HUS Bilgaard. Ik heb meer dan 11 jaar professionele ervaring met onze Honden Uitlaat Service en dagopvang/pensionopvang in de huiskamer. Onlangs hebben wij onze service uitgebreid met puppytraining en gedragsbegeleiding.

Ik ben 11 jaar geleden begonnen met de hondenuitlaatservice en heb de opleiding Kynologisch Instructeur A en B afgerond.

Doelstellingen van de uitlaatservice:

  • honden de gelegenheid geven in een sociale omgeving te spelen, te leren van elkaar en zich zo te kunnen ontwikkelen tot een sociale en stabiele hond.
  • honden de gelegenheid geven een uur lang te rennen, zwemmen en spelen in een losloopgebied zodat ze meer dan voldoende hun lichamelijke en sociale energie kwijt kunnen.

Na verloop van tijd kwamen er steeds meer vragen binnen of wij de hond ook tijdens een weekend of vakantieperiode op zouden kunnen vangen. Zo zijn wij naast de uitlaatservice begonnen met het opvangen van honden in de huiskamer. Immers de honden kennen ons goed we hebben samen in de uitlaatservice al veel plezier met elkaar.

Doelstellingen opvang:

  • De hond wordt opgevangen in huiselijke setting. Er is permanent iemand aanwezig om de hond aandacht en een knuffel te geven. Uw hond zal (behalve ‘s-nachts tijdens het slapen) nooit alleen zijn en wij hebben geen kennel of een bench.
  • Gedurende het verblijf gaat de hond 2x per dag mee te wandelen in een losloopgebied met grotere of kleinere groepen. Hij kent de andere honden al, dus het zijn ‘vaste vriendjes en vriendinnetjes’.

U kunt uw hond aanmelden voor pensionopvang/huiskameropvang via het contactformulier. Voor een aanmelding voor pensionopvang willen wij een kennismaking bij ons thuis (zie ‘opvang in de huiskamer en vakantieopvang’). Voor een aanmelding voor de uitlaatservice komen we bij u langs (zie ‘uitlaatservice’).

Wij krijgen regelmatig aanmeldingen in de oriëntatiefase. De vraag is of wij misschien/eventueel in de toekomst opvang kunnen bieden. Zolang deze aanmeldingen niet concreet zijn worden er geen definitieve toezeggingen gedaan over toekomstige mogelijkheden.

Doelstelling puppytraining en gedragsbegeleiding:

Bij de puppytraining gaat het er om de puppy een goede basis te geven voor de rest van zijn leven. Kernwoorden hierbij zijn: socialisatie, zelfvertrouwen, plezier en positief trainen. Het is belangrijk dat wij de taal van de hond leren kennen zodat wij ook op een prettige manier duidelijk kunnen maken aan uw nieuwe gezinslid wat er van hem/haar verwacht wordt.

Bij gedragsbegeleiding gaat het vaak om honden die ongewenst gedrag hebben aangeleerd. Ongewenst gedrag is aangeleerd gedrag: de honden hebben voor hun een reden gehad om dit gedrag te ontwikkelen (denk bijvoorbeeld aan honden die van de straat zijn geadopteerd en die heel lang in de ‘overlevingsstand’ hebben geleefd). Dit gedrag is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het zal dan in veel gevallen dan ook langere tijd duren om dit gedrag te veranderen en het vereist liefde, geduld en een goede begeleiding. En ook weer: hondentaal is hierbij de belangrijkste sleutel.

Bij puppytraining en gedragsbegeleiding krijgt u altijd een verslag zodat u rustig kunt nalezen wat er besproken is.